Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Имоти
  3. Основателят на гиганта в недвижимите имоти Evergrande е под полицейско наблюдение

Имоти

Основателят на гиганта в недвижимите имоти Evergrande е под полицейско наблюдение

Основателят на гиганта в недвижимите имоти Evergrande е под полицейско наблюдение - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Основателят и председател на борда на директорите на изпадналия във финансови затруднения китайски гигант в недвижимите имоти Evergrande Group Хуей Ка Ян е „поставен под полицейско наблюдение“, съобщи Блумбърг, позовавайки се на източници, запознати със ситуацията.

Милиардерът е бил отведен по-рано този месец от служители на китайската полиция. Той се намира на неназовано място, където е под постоянно наблюдение, посочват източниците на Блумбърг, пожелали анонимност.

Не е обявено защо срещу един от най-богатите хора в Китай са предприети подобни действия от страна на полицията. Официално той не е арестуван и не се съобщава, че има вероятност да му бъдат повдигнати криминални обвинения, посочва Блумбърг.

Корпорацията Evergrande, създадена от Хуей Ка Ян, обяви през юли, цитирана от Асошиейтед прес, че задълженията й през 2022 г. са се увеличили до около 340 милиарда долара.

Компанията се оказа в затруднено положение през 2021 г., когато китайските власти затегнаха контрола над сектора на недвижимите имоти. Тогава Evergrande изпадна в неплатежоспособност, тъй като изпитваше затруднения да завърши редица проекти и да се разплати с доставчици и кредитори.

През юли обремененият с огромни дългове конгломерат подаде молба пред съд в САЩ за защита при фалит. Това би запазило американските активи на Evergrande, докато компанията разработва план за преструктуриране на задълженията си, посочва Си Ен Би Си.

Анкети