Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Имоти
  3. Отложиха изслушването за ликвидацията на китайската Evergrande

Имоти

Отложиха изслушването за ликвидацията на китайската Evergrande

Отложиха изслушването за ликвидацията на китайската Evergrande - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

Изслушването по петиция за ликвидация на китайската строителна корпорация Evergrande Group беше отложено от съда в Хонконг за следващия месец. Магистратите поискаха от закъсалия предприемач да проведе дискусии със съответните власти относно условията за преструктуриране на дълга.

Изслушването по петицията беше преместено за 29 януари, след като адвокатите на Evergrande поискаха отлагане, заявявайки, че нито един кредитор не „активно търси“ ликвидация на предприемача.

Evergrande, най-задлъжнелият строителен предприемач в света с над 300 милиарда щатски долара общи задължения, изпадна в неплатежоспособност по офшорния си и се превърна в образец на дългова криза, която обхвана сектора на имотите в Китай.

Ликвидацията на Evergrande, която изброи активи на стойност 240 милиарда щатски долара към края на юни, допълнително ще окаже натиск върху вече разклатения сектор на имотите, който представлява една четвърт от втората по големина икономика в света.

Дълговите проблеми на Evergrande са сериозна грижа за глобалните инвеститори в момент, когато икономиката се бори да постигне силно възстановяване след пандемията, като продажбите на имоти се забавят и стотици хиляди домове остават недовършени в цялата страна.

Властите в Китай обявиха поредица от мерки за съживяване на сектора на имотите, дестабилизиран през последните няколко години от дълговите проблеми на гиганти като Evergrande и Country Garden.

Анкети