Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Имоти
  3. Завишените цени на краткосрочните наеми в Париж за Олимпиадата се понижават

Имоти

Завишените цени на краткосрочните наеми в Париж за Олимпиадата се понижават

Завишените цени на краткосрочните наеми в Париж за Олимпиадата се понижават - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

На фона на предстоящите Летни Олимпийски игри в Париж, още през лятото на миналата 2023 г. хотелите драстично повишиха цените на нощувките, а редица собственици, които отдават под наем за краткосрочно ползване апартаментите си обявиха драстично увеличение на своите услуги.  

По данни на френската туристическа служба в началото на февруари средната цена за една нощувка в центъра на Париж е била 699 евро в периода на състезанията, но през последните седмици цените са се сринали до нивата си от миналия септември, когато средната стойност е била 411 евро.

За сравнение средната цена на нощувка в хотел във френската столица през юли 2023 г. е била 202 евро, а през август 2023 г. - 161 евро.

Местните медии отчитат, че една от причините цените да паднат така рязко е фактът, че някои спортни федерации, които са резервирали предварително определен брой легла, са започнали да анулират резервациите си още през януари и на хотелиерите се е наложило да върнат стаите отново на пазара.

Оказва се, че тези, които едва сега обмислят да посетят френската столица по време Олимпийските игри, може да избират между много свободни места за настаняване. Те имат възможност да резервират хотелска стая или частен апартамент на цени, които са значително по-ниски от тези, предлагани само преди няколко месеца.

Анкети