Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Борисов: Радев да изкара бюджета, финансовото състояние е катастрофа

Парите

Борисов: Радев да изкара бюджета, финансовото състояние е катастрофа

Борисов: Радев да изкара бюджета, финансовото състояние е катастрофа - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС/АРХИВ

„Четири пъти сме обеднели. Това съобщава Евростат – посочва се, че инфлацията в България е нараснала 4 пъти. Това показва тоталния провал тези 2 г. на всички управляващи, както и на финансовите министри. За левчета, обедняване, знаете по-добре, иначе няма да са пълни залите“, това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Плевен.

Евростат: Инфлацията в България се е увеличила повече от четири пъти през 2022 г.

„Призовавам всеки път Радев да изкара бюджета, да изкара финансовото състояние на държавата, то е катастрофа“, посочи Борисов.

Тревожно: Бюджетното салдо се влошава на годишна база с близо 1 млрд. лв, дефицитът може да е над 3% от БВП

„Показването на Асен Василев означава да го питат 4 пъти повече висока инфлация и той не може да опровергае Евростат, не може“, категоричен беше лидерът на ГЕРБ.

Според Асен Василев българите сме напред: Ако гледаме заплатите спрямо цените

„Кирил Петков като го питат, той се обърква, в едно изречение ти казва вдигнахме пенсиите 50% три пъти. Както и да го сметнеш и изчисляваш - не става. Като казвам за тези чудовищни дупки в бюджета, милиарди задлъжнялост, невъзможност държавата да плаща социалните дейности, затова настояваме президентът да го изкара. Тогава като излязат Кирил и Асен ще кажат отново обещаваме вдигане на пенсиите, но имате 7% дефицит, а вашият колега Василев говори за Еврозона, ще станат смешни“, допълни Борисов.  

„БНБ казва, че производството и търсенето на български стоки ще намалява рязко. БВП ще намалява. Това казва доклад на БНБ и вие очаквате от 2-ри правим правителство, лош сън, мием си очите, забравяме ги и всичко се подрежда, затова настоявам Радев и служебният финансов министър да извадят какво има в портфейла, какво имаме вътре и да видите какво тепърва трябва да се направи“, подчерта отново Борисов.

БНБ: Очаква ни слаб спад през второто тримесечие на 2023 г.

 

Анкети