Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Британското правителство обяви серия от мерки за подпомагане на малкия и средния бизнес

Парите

Британското правителство обяви серия от мерки за подпомагане на малкия и средния бизнес

Британското правителство обяви серия от мерки за подпомагане на малкия и средния бизнес - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Британското правителство представи нови мерки за малките и средни компании. Премиерът Риши Сунак подчерта по време на речта си, че правителството иска да ограничи административните трудности, с които се сблъскват малките и средни предприятия.

„Напускайки ЕС след Брекзит ние променихме над 2000 европейски закона, а още 500 ще бъдат разгледани тази година“, заяви премиерът Руши Сунак. По думите му правителството ще обяви „нови улеснения, за да могат малките и средни компании да  направят спестявания за около 150 милиона британски лири годишно“.

Предвидените мерки включват вдигане на праговете регламентиращи мащаба на фирмите, за да се подпомогнат на над 132 000 компании допълнително, които да попаднат в категорията малки и средни компании и така да избегнат някои ограничения.

Сунак обяви, че правителството му „ще увеличи с 60 милиона лири“ субсидиите за стаж в малките и големите предприятия, от които ще се възползват около 20 000 млади хора на възраст под 21 години.

„Малките и средни фирми са 99 на сто от компаниите във Великобритания, в които работят 60 на сто от хората", подчерта министърът на търговията Кеми Бейдънок пред Sky news, потвърждавайки, че правителството иска „да направи живота им по-лесен“.

Анкети