Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Гърция остава в сила намалените ставки на ДДС за туризма и транспорта

Парите

Гърция остава в сила намалените ставки на ДДС за туризма и транспорта

Гърция остава в сила намалените ставки на ДДС за туризма и транспорта - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

Гръцките власти оставят намаления ДДС в туризма и транспорта. Намалената ставка на ДДС беше въведена временно през 2020 г. поради пандемията от коронавируса и след това се удължаваше на всеки шест месеца. Правителството в Атина реши, че намалената временно ставка на ДДС на 13% остава за постоянно.

Намаляването на данъка се отнася до всички услуги в туризма и до пътническия транспорт. Собствениците на хотели реагираха, че са удовлетворени и по всяка вероятност няма да увеличават цените на туристическите пакети за следващия туристически сезон. Промяната на данъка от временен в постоянен създава сигурност на туристическия пазар, като могат да се предлагат пакети с по-голяма продължителност и да бъдат привлечени повече туристи, предаде БНР.

В областта на транспорта също постоянният намален данък дава възможност да се задържат сегашните цени на транспортните услуги.

Таксиметровите услуги, както и цената на кафето в заведенията се запазват с по-нисък данък, но само до месец юни следващата година.

На 24% ДДС от началото на следващата година се връщат безалкохолните напитки.

Анкети