Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Преструктуриране: Airbus съкращава 750 работни места

Парите

Преструктуриране: Airbus съкращава 750 работни места

Преструктуриране: Airbus съкращава 750 работни места - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Европейският производител на самолети Airbus заяви, че планира да съкрати 750 работни места в своя бизнес в областта на отбраната и космоса в рамките на преструктуриране, но възнамерява да пренасочи работниците, а не да ги съкращава принудително, тъй като бизнесът се разраства.

Съкращенията ще обхванат около 2% от общо 34 330 работни места в Airbus Defense and Space, който работи основно в Германия, Франция и Испания.

Airbus съобщи, че в момента се провеждат консултации със социалните партньори относно пренасочването на работни места.

Групата, която е изправена пред трудности при изпълнението на редица военни и космически програми, от няколко месеца извършва реорганизация, като се стреми към „по-добър баланс между рисковете и възможностите“, обясни главният изпълнителен директор Гийом Фори при представянето на резултатите на групата в сряда.

Според изявление, цитирано от АФП, в началото на следващата година Airbus Defense and Space трябва да създаде „опростена структура за бъдещето“, която да включва „три напълно автономни и отговорни бизнес линии“.

Първото от тях, Air Power, ще обедини дейността на Military Air Systems (включително Eurofighter, MRTT tanker, C295) и тази, посветена на Future Combat Air System (FCAS), проект за бъдещ боен самолет, разработен за Германия, Франция и Испания.

Втората дейност е свързана с космическите системи, а третата – „Свързано разузнаване“ - се занимава по-специално със защитени комуникации и компютърни мрежи.

По-рано тази седмица Airbus съобщи, че нетната печалба е нараснала с 21%, тъй като е сглобил и доставил повече самолети на клиенти.

Анкети