Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Технологии
  3. Apple откри причините за прегряване в iPhone 15

Технологии

Apple откри причините за прегряване в iPhone 15

Apple откри причините за прегряване в iPhone 15 - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Apple работи по отстраняването на „грешка“, която според нея е сред причините някои от новоизлезлите смартфони iPhone 15 да прегряват.

Според технологичния гигант от Силициевата долина производителят на iPhone ще реши проблема в актуализация на мобилния си операционен софтуер iOS 17 и си сътрудничи с разработчиците на някои приложения, които допринасят за проблема.

"Идентифицирахме няколко условия, които могат да доведат до това iPhone да работи по-топло от очакваното", заяви Apple в отговор на запитване на АФП.

Според Apple някои телефони на току-що пуснатия iPhone може да се усещат по-топли в продължение на няколко дни след първоначалната настройка поради повишената фонова активност.

"Открихме също така грешка в iOS 17, която оказва влияние върху някои потребители и ще бъде отстранена в софтуерна актуализация", заяви Apple.

"Друг проблем е свързан с някои скорошни актуализации на приложения на трети страни, които водят до претоварване на системата."

Според публикации в интернет приложенията, които изглежда са карали чиповете в iPhone да се нагряват поради натоварването, включват Instagram, Uber и играта за автомобилни състезания Asphalt 9.

На страницата за поддръжка на Apple потребителите бяха уведомени, че е обичайно iPhone да се затопля при първоначална настройка или когато се използва за графично интензивни приложения, като например игри.

"Тези условия са нормални и устройството ви ще се върне към нормална температура, когато процесът приключи или когато приключите с дейността си", се обяснява в страницата за поддръжка.

Моделите на Apple iPhone 15 бяха пуснати на пазара на 22 септември, като техните Lightning портове бяха заменени с универсално зарядно устройство след пререкания с Европейския съюз.

Пускането на пазара идва в момент, когато Apple е изправена пред намаляващи продажби на iPhone, а по-високите цени карат клиентите да отлагат преминаването към по-нови модели.

Наред с въвеждането на подобрения в камерите и чиповете на iPhone, Apple заяви също, че iPhone 15, който включва четири разновидности, има вътрешни компоненти, които опростяват ремонта, и нова рамка, която позволява лесното заменяне на задното стъкло

Анкети