Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Технологии
  3. Илон Мъск обмисля въвеждане на месечен абонамент за социалната мрежа X

Технологии

Илон Мъск обмисля въвеждане на месечен абонамент за социалната мрежа X

Илон Мъск обмисля въвеждане на месечен абонамент за социалната мрежа X - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Илон Мъск отново изненада с коментар, който загатва, че съвсем скоро всички потребители на ръководента от него социална платформа X, доскоро известна като Twitter ще трябва да плащат за достъп до акаунтите си.

В разговор с израелския премиер Бенямин Нетаняху милиардерът каза, че платежната система е единственият начин да се противодейства на ботовете.

Мъск уточни, че с въвеждането на месечна такса създателите на ботове ще трябва да регистрират плащане за всеки свой бот, което ще ограничи поддържането на големи бройки от подобни акаунти.

„Преминаваме към малко месечно плащане за използване на системата“, добави основателят на  Tesla и SpaceX.

Не е ясно дали това е просто неофициален коментар или сигнал за конкретни планове, но със сигурност подобни мерки не са обявени официално от компанията.

Не за първи път обаче Мъск заявява, че възможното решение за ограничаване на ботове и фалшиви акаунти в платформата е въвеждането на такса.

Откакто пое Twitter миналата година, той се опита да стимулира потребителите да плащат за подобрена услуга, която сега се нарича X Premium.

Това е направено чрез предоставяне на платени абонати на повече функции, като по-дълги публикации и повишена видимост в платформата.

Понастоящем обаче потребителите все още могат да използват X безплатно.

Най-богатият човек в света е категоричен, че целта му е да намери вариант за възможно най-евтини опции за потребителите.

„Всъщност ще предложим по-ниско ниво на ценообразуване. Искаме просто абонаментът да е минимална сума“, каза той.