Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Технологии
  3. LinkedIn съкращава стотици служители и спира приложението InCareer в Китай

Технологии

LinkedIn съкращава стотици служители и спира приложението InCareer в Китай

LinkedIn съкращава стотици служители и спира приложението InCareer в Китай - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Компанията, която управлява социалната мрежа LinkedIn, свързваща работодатели и професионалисти в различни сфери, обяви днес, че ще съкрати 716 работни места, предаде Ройтерс.

LinkedIn, собственост на технологичния гигант Microsoft, съобщи, че съкращенията се налагат поради „колебания“ при търсенето на услугите, които предоставя.

Освен това компанията обяви, че постепенно ще затвори свое онлайн приложение (InCareer) за търсене на работа, което е ориентирано към китайския пазар.

Главният изпълнителен директор на LinkedIn Райън Рослански написа в писмо до служителите на компанията, че се предвиждат съкращения на 716 работни места в световен мащаб, което включва продуктовия и инженерния екип в Китай.

InCareer все още функционира с ограничена функция за съобщения, но предстоящето затваряне на приложението ще ограничи чуждестранните фирми и инвеститорите относно наемането на експерти от Китай.

Този ход идва, тъй като китайските власти засилват контрола върху американските компании след приемането на закон за контрашпионаж, който изглежда е разширил обхвата на документите и данните, които могат да бъдат определени като свързани с националната сигурностм предава The Financial Times.

Социалната мрежа, която има около 20 000 служители, отчиташе увеличение на приходите си през всички тримесечия на миналата година. LinkedIn обаче, подобно на други технологични компании, сред които е и нейният собственик Microsoft, е принудена да съкращава служители на фона на отслабващи икономически перспективи в глобален мащаб, отбелязва Ройтерс.

През последните 6 месеца над 270 000 души са съкратени от компании в технологичния сектор в целия свят, по данни на специализирания сайт „Layoffs.fyi“.

Анкети