Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Технологии
  3. Полша също стана жертва на руска хакерска атака

Технологии

Полша също стана жертва на руска хакерска атака

Полша също стана жертва на руска хакерска атака - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

Полша обяви, че също е „сред мишените“ на контролираната от Русия хакерска група, която бе атакувала Германия и Чехия, предаде ПОЛИТИКО .

„Полша е солидарна с Германия и Чехия след злонамерената кибер кампания срещу техните политически партии и демократични институции“, се казва в изявление на полското външно министерство от петък.

Германското правителство заяви в петък, че имейл акаунти, принадлежащи на служители от партията на германския канцлер Олаф Шолц, са били ударени след атака, извършена от хакерската група APT28 или Fancy Bear. Групата е част от руското военно разузнаване ГРУ.

Чешкото правителство също излезе с изявление, подкрепящо твърденията на Германия, заявявайки, че неговата разузнавателна служба е открила прониквания от Fancy Bear в чешки институции приблизително по същото време.

„Полша, която също е сред целите на APT 28, категорично осъжда повтарящите се и неприемливи злонамерени кибер кампании, провеждани от руските участници“, се казва в изявлението. Министерството на външните работи не предостави повече подробности за атаката.

Анкети