Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Технологии
  3. Съоснователят на Twitch стана новият главен изпълнителен директор на OpenAI

Технологии

Съоснователят на Twitch стана новият главен изпълнителен директор на OpenAI

Съоснователят на Twitch стана новият главен изпълнителен директор на OpenAI - Tribune.bg
Снимка:
© Wikipedia

Съоснователят на Twitch Емет Шиър потвърди назначението си за нов главен изпълнителен директор на OpenAI, дни след като фирмата за изкуствен интелект уволни Сам Алтман, предаде АФП.

"Днес ми се обадиха и ме поканиха да обмисля възможност, която се случва веднъж в живота: да стана временен главен изпълнителен директор на @OpenAI. След като се посъветвах със семейството си и размишлявах върху това само няколко часа, приех", каза той в публикация в X.

Бордът на директорите на OpenAI уволни бившия си главен изпълнителен директор Алтман на 17 ноември, което предизвика други високопоставени напускания на компанията, както и съобщения за натиск от страна на големи инвеститори за връщане на съоснователя.

В публикацията си Шиър отрича, че Алтман е бил уволнен поради съображения за сигурност.

"Преди да поема работата, проверих причините за промяната. Управителният съвет *не* отстрани Сам заради някакво конкретно несъгласие по отношение на безопасността, мотивите им бяха напълно различни от това", написа той.

"Не съм достатъчно луд, за да приема тази работа без подкрепата на борда за комерсиализиране на нашите страхотни модели".

Час преди публикацията на Шиър главният изпълнителен директор на Microsoft Сатя Надела потвърди, че наема Aлтман за ръководител на изследователски екип по изкуствен интелект в световния технологичен титан.

"Очакваме с нетърпение да се запознаем с Емет Шиър и новия ръководен екип на OAI и да работим с тях", добави Надела в публикация в X.