Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Технологии
  3. Заплаха за производството: Работници на Samsung в Южна Корея обявиха безсрочна стачка

Технологии

Заплаха за производството: Работници на Samsung в Южна Корея обявиха безсрочна стачка

Заплаха за производството: Работници на Samsung в Южна Корея обявиха безсрочна стачка - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Профсъюзът, представляващ десетки хиляди работници в Samsung Electronics в Южна Корея, заяви, че ще започне „безсрочна обща стачка“ в опит да принуди ръководството да преговаря, предаде АФП.

„Обявяваме втора безсрочна обща стачка от 10 юли, след като научихме, че ръководството няма желание да разговаря след първата обща стачка“, заявиха от Националния синдикат на Samsung Electronics.

Припомняме, че над 5000 членове на синдиката спряха работа на 8 юли, като това трябваше да бъде тридневна стачка, част от дългогодишната битка за заплащане и обезщетения.

Служителите на Samsung в Южна Корея започнаха стачка

Този ход следва еднодневната стачка през юни - първото подобно колективно действие в компанията, която десетилетия наред не е била синдикализирана.

Профсъюзът има повече от 30 000 членове - повече от една пета от общата работна сила на компанията.

Samsung заяви, че не е имало прекъсване на производството, въпреки че профсъюзът твърди, че стачката има голямо въздействие.

„Потвърдихме явното прекъсване на производството и ръководството ще съжалява за този избор. Колкото по-дълго продължава стачката, толкова повече ще страда ръководството и в крайна сметка то ще клекне и ще седне на масата за преговори. Ние сме уверени в победата“, казаха от профсъюзът.

Той обвини ръководството на Samsung, че „възпрепятства“ стачката, като заяви, че то не изглежда склонно да води диалог.

Профсъюзът призова повече работници да се включат, включително и „тези, които все още се колебаят“.

„Вашата решителност е необходима, за да напреднем в постигането на нашите цели и победата. Нека обединим силите си, за да защитим правата си и да създадем по-добро бъдеще“.