Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Застраховане
  3. Каското в САЩ отбелязва най-големия си годишен скок от 47 години насам

Застраховане

Каското в САЩ отбелязва най-големия си годишен скок от 47 години насам

Каското в САЩ отбелязва най-големия си годишен скок от 47 години насам - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

В САЩ  цената на автомобилната застраховка е нараснала с 19% в сравнение с предходната година. Това става ясно от данните за индекса на потребителските цени. Това е най-голямото увеличение на годишна база от 1976 година, посочва CNN.

Във Флорида, където климатът е променлив цената се покачва значително повече. Причината за това е, че застрахователните компании трябва да покриват повече искове в резултат на тези събития, което ги оставя с по-големи загуби. За да компенсират, те повишават лихвите - или в някои случаи се оттеглят от щати, които са склонни към екстремни метеорологични условия - според Insurify, уебсайт за сравнение на застраховки.

Американската медия дава и пример за почакването. 26-годишен мъж е плащал за каско през 2020 година 150 долара на месец. Година по-късно си купува нов седан и вноската му се покачва на 170 долара, които плаща до февруари 2023 година, тогава ставката му покачва на 226 долара, а само преди месец отново е уведомен, че тарифата му вече е 278 долара. Мъжът коментира, че повишението сериозно се отразява на бюджета му.

Шофьорите в слънчевия щат плащат средно по $3183 на година за полици с пълно покритие - с 15% повече от 2022 г., според скорошен доклад от Bankrate. Това прави Флорида най-скъпият щат за автомобилна застраховка. Това идва след почти рекордно високи застрахователни загуби от миналогодишния ураган Иън, който удари Югозападна Флорида, посочва още CNN.