Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Застраховане
  3. Процентът на имотни застраховки у нас остава нисък и под средния за Европа

Застраховане

Процентът на имотни застраховки у нас остава нисък и под средния за Европа

Процентът на имотни застраховки у нас остава нисък и под средния за Европа - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

Природните бедствия стават все по-често и са все по-разрушителни, но делът на застрахованите имоти у нас остава незначителен, далеч по-нисък от средните за Европа нива. Тази ситуация има негативни последици както за собствениците, така и цялото ни общество, посочват от Асоциацията на българските застрахователи.

От дружеството посочват, че един от способите за позитивна промяна е повишаване на информираността и застрахователната грамотност и те работят в тази посока.

„Практични съвети: Застраховки „Домашно имущество“ идва като продължение на информационната кампания на АБЗ с фокус върху имущественото застраховане и съдържа полезна за потребителите информация, поднесена по ясен и достъпен начин. В публикацията се коментират ползите и смисъла от имотните застраховки, а акцентът е поставен върху необходимостта от информиран избор на подходяща за личната ситуация имотна застраховка като водещо условие за потребителска удовлетвореност. Представени са основните видове имотни застраховки, предлагани на пазара и техните специфики, като детайлно се разглеждат параметрите и условията, на които трябва да се обърне внимание при сключване на застраховка за дома. Въпросът „какво да правим при щета“ също намира място в публикацията с информация как да се постъпи в случай на рисково събитие и как се завежда претенция за обезщетение и как то се изплаща“, посочват от АБЗ.

Анкети