Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Анализи
  3. Кузман Илиев: Бюджет 2024 е най-социалистическият в най-новата история на България

Анализи

Кузман Илиев: Бюджет 2024 е най-социалистическият в най-новата история на България

Кузман Илиев: Бюджет 2024 е най-социалистическият в най-новата история на България - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Бюджет 2024 е най-социалистическият в най-новата история на България. Това заяви пред БНР икономистът Кузман Илиев.

Според него от гледна точка на разходите Асен Василев прави мечтан от всички бюджет - за всички по много. Той подчерта, че в приходната част обаче има изстискване и много трудности за онези, които правят добавената стойност. Когато започнеш панически да изпускаш бюджета, предприемаш и безумни данъчни, административни тежести, с които да напълниш хазната, поясни той.

По думите му дефицитът ще остане и дори ще се увеличи. Буквално си купуваме време, което ще се върне на поколенията след това, уточни икономистът.

Кузман Илиев посочи, че в бюджета ще се отвори огромна дупка. За тази година ни се отваря дупка, а следващата година пак залагаме огромен дефицит. Няма логика в това. Не може в разходната част да раздуеш страшно много, а в приходната да кажеш - нямам представа, ако не ви харесват тези безумни идеи като данъци, орежете вие, уточни той.

Икономистът недоумява защо при положение, че икономиката расте пак правим дефицит. Според него е възможно заради караниците в некоалицията да се парират някои от безумните предложения като облагането на бакшиша и донос-бонус.

Анкети