Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Автомобили
  3. BMW представи Vision Neue Klasse X: Вижте как ще изглежда бъдещият SAV модел (СНИМКИ)

Автомобили

BMW представи Vision Neue Klasse X: Вижте как ще изглежда бъдещият SAV модел (СНИМКИ)

BMW представи Vision Neue Klasse X: Вижте как ще изглежда бъдещият SAV модел (СНИМКИ) - Tribune.bg
Снимка:
© BMW Group

BMW Group представи за първи път визията на своя Neue Klasse в SAV (Sports Activity Vehicles) вариант.

Дълго чакана промяна: Ето как ще изглежда новото поколение автомобили на BMW (СНИМКИ)

От компанията изтъкват, че Vision Neue Klasse X пренася естетиката, технологията, устойчивостта и философията на Neue Klasse в сектора на превозните средства за спортни дейности. Серийното производство на новия, по-висок напълно електрически вариант от новата серия ще стартира през 2025 година в завода в Дебрецен (Унгария).

BMW се готви за предсерийно производство на Neue Klasse: Заводът в Дебрецен е почти готов (СНИМКИ)

„Заедно с BMW Vision Neue Klasse, BMW Vision Neue Klasse X демонстрира широчината на нашата бъдеща гама модели на BMW. Neue Klasse отразява разнообразието от всички модели, които клиентите искат днес и в бъдеще – от спортен седан, с всичките му производни, до модерното семейство SAV,” казва Оливър Зипсе, председател на Управителния съвет на BMW AG.

BMW Group © BMW Group BMW Group

„По този начин ние подчертаваме, че Neue Klasse е много повече от просто кола или специфична концепция; то предефинира марката BMW – и в същото време ще бъде повече BMW от всякога“, допълва Зипсе.

BMW Group © BMW Group BMW Group

Дизайнът на Vision Neue Klasse X съчетава новия почерк на компанията със светъл и просторен интериор. Специалните светлинни и звукови ефекти са базирани на следващото поколение на BMW iDrive.

От компанията залагат на три основни характеристики – електрификация, цифровизация и устойчивост при производството. Задвижването и шасито са разработени специално за Neue Klasse с шестото поколение на технологията BMW eDrive.

Новата визия на марката се пренася и върху X серията. Вертикално разположените LED модули предлагат свежа интерпретация на отличителния светлинен подпис на BMW. Отпред и в центъра езапазена бъбрековата решетка на BMW, но видоизменена с вертикално подравнени и осветени контури.

BMW Group © BMW Group BMW Group

Задните светлини, които се събират в центъра, осигуряват хоризонтална интерпретация на познатата BMW L форма.

BMW Group © BMW Group BMW Group

В задната част на страничните прозорци характерната за марката извивка на Hofmeister е реализирана не чрез хромирани кантове, а със „отразяващ печат“, който образува прозрачна или отразяваща повърхност, в зависимост от ъгъла на гледане.

Воланът на колата е изцяло обновен с многофункционални бутони, а централният дисплей разполага с интуитивна функционалност за сензорно управление и BMW Panoramic Vision. Заедно с усъвършенстваното гласово управление на BMW Intelligent Personal Assistant, служат като лесни и интуитивни интерфейси за взаимодействие между шофьора и автомобила.

BMW Group © BMW Group BMW Group
BMW Group © BMW Group BMW Group
BMW Group © BMW Group BMW Group

BMW Panoramic Vision проектира ключова информация по цялата ширина на предното стъкло. Той ще бъде допълнен в производствените модели на Neue Klasse от подобрения BMW 3D Head-Up дисплей, съобщават от компанията.

Анкети