Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Борси
  3. Петролните котировки продължават да се понижават

Борси

Петролните котировки продължават да се понижават

Петролните котировки продължават да се понижават - Tribune.bg
Снимка:
© Carlos Barengo/Pixabay

Цените на петрола се понижиха в днешната азиатска търговия. Ураганът, който удари ключов център за производство на петрол в Тексас, САЩ, причини по-малко щети, отколкото пазарите очакваха, облекчавайки опасенията за доставките, информира Ройтерс.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, който е референтен за Европа, се понижиха с 22 цента до 85,53 долара за барел. Американският лек суров петрол поевтиня с 24 цента до 82,09 долара за барел.

"Има известно отслабване при цените на петрола през днешната сесия, тъй като участниците на пазара очакват потенциален напредък в преговорите за прекратяване на огъня в Близкия изток, докато въздействието на урагана "Берил" върху прекъсването на доставките е по-ограничено от това, което първоначално се очакваше", обясниха анализаторите на Ай Джи (IG).

Въпреки че рафинирането на петрол се забави и някои производствени обекти бяха евакуирани, големите рафинерии по американското крайбрежие на Мексиканския залив изглежда изпитаха минимално въздействие от урагана "Берил", който отслабна в тропическа буря, след като удари бреговете на Тексас.

"Първите индикации предполагат, че по-голямата част от енергийната инфраструктура не е била засегнаха", посочиха анализаторите на Ай Ен Джи (ING) Уорън Патерсън и Ева Манти, добавяйки, че ценовите движения на пазарите на суров петрол и рафинирани горива отразяват малката загриженост относно прекъсването на доставките заради урагана, предава БТА.