Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Борси
  3. Цените на петрола отново тръгнаха нагоре

Борси

Цените на петрола отново тръгнаха нагоре

Цените на петрола отново тръгнаха нагоре - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

Цените на петрола се повишиха днес в азиатската търговия след две последователни сесии на спад, тъй като инвеститорите преоцениха последните данни за запасите от суров петрол и бензин в САЩ и се върнаха към покупки, предаде Ройтерс.

Фючърсите за май на сорта Брент  от Северно море, който е референтен за Европа, се повишиха с 31 цента, или 0,4 на сто до 86,40 долара за барел, докато по-активно търгуваният юнски договор се повиши с 32 цента, или 0,4 на сто до 85,73 долара.

Котировките на американския лек суров петрол с доставка през май се повишиха с 39 цента, или 0,50 на сто до 81,74 долара за барел.

И двата показателя са напът да завършат с повишение за за трети пореден месец като за март то към момента е 4,5 на сто спрямо февруари.

В предходната сесия цените на петрола бяха подложени на натиск след неочакваното покачване миналата седмица на запасите от суров петрол и бензин в САЩ, водено от нарастването на вноса на суров петрол и слабото търсене на бензин, според данни на Администрацията за енергийна информация, предава БТА.

Анкети