Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Борси
  3. Цените на петрола отново с леко понижение

Борси

Цените на петрола отново с леко понижение

Цените на петрола отново с леко понижение - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

Цените на петрола се понижиха в днешната азиатската търговия. Пазарите са в очакване на множество макроикономически данни, както и на решения по отношение на лихвите от страна на Европейската централна банка и Управлението за федерален резерв на САЩ, предаде Ройтерс.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, който е референтен за европейския пазар, изгубиха 6 цента до 90,58 долара за барел.

Американският лек суров петрол изтри 2 цента до 87,27 долара за барел.

Котировките на сорта Брент достигнаха границата от 90 долара за барел миналата седмица за първи път от 10 месеца, след като Саудитска Арабия и Русия обявиха, че ще удължат доброволните съкращения на доставките с общо 1,3 милиона барела на ден до края на годината.

Инвеститорите очакват данни за запасите от суров петрол в САЩ, които трябва да бъдат публикувани късно тази вечер. Очаква се запасите да са намалели с около 2 милиона барела през седмицата, приключваща на 8 септември, според предварително проучване на Ройтерс.

Също така Международната агенция по енергетика (МАЕ) и Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) също ще публикуват месечните си доклади тази седмица.

През август МАЕ понижи прогнозата си растеж на търсенето на петрол догодина - до 1 милион барела на ден, позовавайки се на неблагоприятните макроикономически условия. Докладът на ОПЕК от миналия месец обаче запази оценките за растеж на търсенето с 2,25 милиона барела на ден за 2024 г., предава БТА.

Анкети