Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Енергетика
  3. Делян Добрев: Дерогацията за руски петрол да отпадне веднага - внасям ново предложение в НС

Енергетика

Делян Добрев: Дерогацията за руски петрол да отпадне веднага - внасям ново предложение в НС

Делян Добрев: Дерогацията за руски петрол да отпадне веднага - внасям ново предложение в НС - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

„Радвам се, че Европейската комисия започва разследване. Надявам се тази дерогация да падне по най-бързия възможен начин. От първия ден, в който Асен Василев отиде в ЕК и се тръшна и каза, че ще блокира всички санкции към ЕК, ако те не дадат дерогация за България, ние твърдим, че по този начин се заобикалят санкциите и резултатите са на лице“. Това заяви пред журналисти депутатът от ГЕРБ-СДС и председател на енергийната комисия в НС Делян Добрев.

„Санкциите ги заобикаля „Лукойл“ с активната подкрепа на българското правителство, с активната подкрепа на сегашния премиер, миналогодишния премиер, както и финансовия министър”, добави Добрев.

Той коментира, че подготвя ново предложение за отпадане на дерогацията.

„Ще го внеса и се надавам този път да се събере мнозинство около това предложение”, каза той и добави: „Опорката, че нещо трябва да се нагласи в рафинерията, за да работи с неруски петрол, е една опашата лъжа“.

Малко по-късно Делян Добрев обяви, че новото предложение за прекратяване на дерогацията на Лукойл в тридневен срок вече е внесено в НС. 

„Внесох ново предложение за прекратяване на дерогацията на Лукойл в тридневен срок! Ха да ги видим сега...“, написа той във Фейсбук.

Анкети