Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Крипто
  3. Deutsche Bank стартира услуги за криптовалути и токенизирани активи

Крипто

Deutsche Bank стартира услуги за криптовалути и токенизирани активи

Deutsche Bank стартира услуги за криптовалути и токенизирани активи - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

Deutsche Bank подписа договор за парньорство с криптокомпанията Taurus, благодарение на което немската инвестиционна банка ще предоставя услуги за криптовалути и токенизирани активи на свои институционални клиенти, предава Ройтерс.

Според споразумението Deutsche Bank вече ще може да държи ограничен брой криптовалути за своите клиенти, както и токенизирани версии на традиционни финансови активи, каза говорител на финансовата институция.

Крипто пазарите все още се борят да се възстановят след миналогодишната поредица от фалити, засегнали водещи криптоборси, които оставиха инвеститорите с големи загуби и накараха законодателите по света да предприемат мерки за по-мащабен контрол над сектора.

На този фон обаче редица финансови компании не изключват варианта блокчейн технологията зад криптовалутите да се използва при търговията и сетълмента на традиционни финансови активи.

Различни банки, включително Standard Chartered, BNY Mellon и Societe Generale вече предлагат услуги за попечителство на крипто.

„Тъй като пространството на дигиталните активи се очаква да обхваща трилиони долари активи, то непременно ще се разглежда като един от приоритетите както за инвеститорите, така и за корпорациите“, каза Пол Мали, глобален ръководител на услугите за ценни книжа на Deutsche Bank.

По данни на CoinGecko криптопазарът в момента е на стойност от 1,1 трилиона долара, което е драстичен спад спрямо пика спад от малко над 3 трилиона долара, регистриран през ноември 2021 г.

„Нашият фокус не е само върху криптовалутите, но и в подкрепа на нашите клиенти в цялостната екосистема на цифровите активи“, добави Мали.

От известно време регулаторите в САЩ предупреждават банките да бъдат нащрек за ликвидни рискове от клиенти, свързани с крипто.

По този повод Мали е категоричен, че Deutsche Bank действа „внимателно и в съответствие с разпоредбите, управляващи този клас активи“.