Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Крипто
  3. Mastercard засилва системите си срещу критоизмами, внедряват ИИ

Крипто

Mastercard засилва системите си срещу критоизмами, внедряват ИИ

Mastercard засилва системите си срещу критоизмами, внедряват ИИ - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

Едно от най-големите компании за разплащания в сета Mastercard обявиха, че ще подобрят работата на системите си, за да предотвратят измами с криптовалути. За целта фирмата ще си партнира с регулаторната технологична платформа Feedzai, която използва изкуствен интелект за откриване на пране на пари и на финансови измами, предава CNBC.

Платформата CipherTrace Armada на Mastercard, която фирмата използва, за да следи трансакциите от над 6000 крипто борси, ще бъде вградена директно в технологията на Feedzai.

„Това ще увеличи откриването на измами чрез защита на непредпазливите потребители, но също така ще открие потенциална дейност за пране на пари и сметки на мулета“, заяви главният изпълнителен директор и съосновател на Feedzai - Нуно Себастио.

„Много банки, които вярват, че предотвратяват нелегитимни трансакции с криптовалута, всъщност само блокират трансакции, включващи широко признати и регулирани субекти в рамките на крипто пространството и пропускайки останалото“, допълни Нуно Себастио.

Партньорството се основава на сделката на Mastercard за придобиване на американската фирма за блокчейн CipherTrace. Mastercard купи CipherTrace през 2021 г. и на следващата година пусна първия си продукт, използващ технологията на фирмата, наречена CryptoSecure, за анализиране и блокиране на транзакции от склонни към измами крипто борси.

Анкети