Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Делян Добрев за износа на „Лукойл“ в отрито море: Количеството е огромно - 450 хиляди тона

Мрежата

Делян Добрев за износа на „Лукойл“ в отрито море: Количеството е огромно - 450 хиляди тона

Делян Добрев за износа на Лукойл в отрито море: Количеството е огромно - 450 хиляди тона - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

От профила във Фейсбук на Делян Добрев – депутат от ПГ на ГЕРБ/СДС и бивш министър на енергетиката:

Близо 1/3 от износа на Лукойл е за "открито море". Количеството е огромно - 450 хиляди ТОНА. Получател е пак Лукойл, само че Лукойл Бенелюкс, Нидерландия. Горивото се претоварва на друг кораб в морето и от там следите му се губят... Надявам се в рамките на подаденият от мен и Пеевски сигнал, компетентните органи да дадат отговор на следните въпроси:

1. Кое е крайното място за реализация на горивата?

2. Извършва ли се блендиране в танкер с по-голям капацитет с цел да се увеличи октановото число? Това би довело до ново количество бензин А95, което е годно за реализация в ЕС и което вече е с нов произход.

3. Изнесените количества бензин А95 също може да се прехвърлят в танкер с по-голям капацитет и да се "загуби" произхода на стоките.

4. Защо всички износи на дружеството са с посочена в искането "опция за второ пристанище извън ЕС". Реално има вероятност всеки един износ дори с посочена трета страна да се отклони чрез претоварване от кораб в кораб и да се постигне същото като посоченото в горните точки.

Митническата администрация реално няма информация за крайното място на разтоварване към настоящия момент т.е. е напълно възможно всички износи по квоти да са претоварвани. Това реално прекъсва възможността да се установи крайния получател и той може да бъде установен само от властите в Нидерландия. Надявам се компетентните институции, които сезирахме да поискат тази информация от Нидерландия.

И още:

1. Може ли това да се превърне е най-голямата петролна афера в Европа в 21 век?

2. Кой "евроатлантик" разпъна чадъра над Лукойл и срещу какво?

3. Има ли член в НК за това?