Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Емблематични боксови шорти на Мохамед Али ще бъдат продадени на търг за $6 млн. (СНИМКИ)

Парите

Емблематични боксови шорти на Мохамед Али ще бъдат продадени на търг за $6 млн. (СНИМКИ)

Емблематични боксови шорти на Мохамед Али ще бъдат продадени на търг за $6 млн. (СНИМКИ) - Tribune.bg
Снимка:
© Sotheby's

Чифт боксови шорти, носени от легендата в този спорт Мохамед Али ще бъдат продадени на търг за внушителните 6 милиона щатски долара. Али е носил тези копринените къси панталони по време на определяния като най-великият мач в историята на бокса, известен като „Трилърът в Манила“.

Sotheby's© Sotheby's Sotheby's

През далечната 1975 г. Мохамед Али се изправя срещу Джо Фрейзър за трети последен мач между двойката, за да се реши кой ще бъде световен шампион в тежка категория.

Sotheby's© Sotheby's Sotheby's

Изтощителната битка от 14 рунда в Smart Araneta Coliseum във филипинската столица е спечелена от Али, след 42 минути игра при високи температури, доближаващи 40°C.

Sotheby's© Sotheby's Sotheby's

Чисто белите шорти с черен колан и кантове Everlast на Али са с автограф от самата боксова легенда и са запазени в отлично състояние, уточняват от базираната в Ню Йорк аукционна къща Sotheby's.

Sotheby's© Sotheby's Sotheby's

Въпреки високата предварителна оценка в размер на 6 милиона щатски долара шортите на Али все още са далеч от рекордна стойност от продажбата на спортни сувенири.

Фланелката на Майкъл Джордан от финалите на НБА от 1998 г. за Чикаго Булс все още държи класацията за най-скъпо продаденото спортно облекло, което достигна осемцифрената сума от 10,1 милиона щатски. Аукционът беше организиран също от Sotheby's през 2022 г. През същата година фланелка на Диего Марадона беше продадена за 9,3 милиона щатски долара.

Анкети