Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Кирил Вътев: Обстановката е сложна, повече отколкото си представяме

Парите

Кирил Вътев: Обстановката е сложна, повече отколкото си представяме

Кирил Вътев: Обстановката е сложна, повече отколкото си представяме - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Обстановката е сложна, повече отколкото си представяме, каза министърът на земеделието Кирил Вътев, който отиде в Долни Богров, за да се срещне с протестиращите зърнопроизводители.

„Не съм професионален политик, много добре познавам проблемите от 30 години. Идвам от полето с тях. Въпросът е как ще ги решим. От войната се промениха страшно много неща“, посочи още той.

„Имаме основание да си говорим, за да намерим правилните решения. Нито едно от решенията не предполага моментален резултат“, посочи Вътев, а думите му предизвикаха освирквания от страна на зърнопроизводителите.

„Парите за пропаднали площи са осигурени, очаквам вашите заявления“, обяви още ресорният министър и посочи, че по програмата за помощите за Украйна вече са осигурени 150 млн. и се чака нотификацията на от ЕК. Той припомни, че това е процедура и се изисква време. Вътев допълни, че другите 63 млн. също са осигурени.

„Утре ще се издаде министерското постановление“, обяви Вътев.

„По помощта de minimis има остатък, който се разработва, за да може да бъде пуснато и да бъдат платени парите след подаване на заявления. Всички премиери на погранични държави, включително Денков, водят преговори с премиера на Украйна“, каза Вътев.

Вътев беше посрещнат с изливане на прясно мляко.

 

Анкети