Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Борси
  3. Цените на петрола отново се повишават

Борси

Цените на петрола отново се повишават

Цените на петрола отново се повишават - Tribune.bg
Снимка:
© Carlos Barengo/Pixabay

Цените на петрола отново тръгнаха нагоре след три поредни сесии на понижение, след като данни от индустрията в САЩ показа, че запасите от суровината и горива в страната са намалели миналата седмица, което показва стабилно търсене, предаде Ройтерс. На този фон перспективите за намаляване на лихвените проценти нараснаха след изслушването на председателя на Управлението за федерален резерв Джером Пауъл пред комисия в  Сената на САЩ.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, който е референтен за Европа, се повишиха с 21 цента до 84,87 долара за барел, след спад от 1,3 на сто в предишната сесия.
Котировките на американският лек суров петрол се повишиха с 26 цента до 81,67 долара за барел, след спад от 1,1 на сто в предишната сесия.

През последните три сесии американският сорт се понижи с 3 на сто, а Брент с 3,2 на сто.

Данните на Американския петролен институт (API) показват, че запасите от суров петрол са намалели с 1,923 милиона барела през седмицата, приключила на 5 юли.

Запасите от бензин са намалели с 2,954 милиона барела. Въпреки това предлагането на рафинирани подукти се е увеличило с 2,342 милиона барела, предава БТА.