Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Международни компании за дрехи, бижута и козметика отново отварят магазините си в Украйна

Парите

Международни компании за дрехи, бижута и козметика отново отварят магазините си в Украйна

Международни компании за дрехи, бижута и козметика отново отварят магазините си в Украйна - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

Inditex, испанската компания майка на популярни марки облекло, сред които Zara, Bershka и Pull&Bear, постепенно ще възобнови дейността си в Украйна. Това става ясно от съобщение на компанията, а решението идва в момент, когато редица големите търговци, като H&M, датската бижутерия Pandora и френската козметична компания Yves Rocher отново отвориха врати на своите магазини в Украйна въпреки руската агресия.

Сега най-голямата в света компания за бърза мода по продажби ще възобнови работата на онлайн магазини за украински потребители от 2 април. От 3 април приблизително 20 физически магазина, включително три локации на Zara в Киев, ще бъдат отворени отново, съобщава „Киев Индипендънт“.

Припомняме, че Inditex спря дейността си в Украйна преди повече от две години, след началото на пълномащабната инвазия на Русия.

Министерството на външните работи на Украйна заяви през март, че ще продължи да работи за възстановяване на международния бизнес в страната, привличайки нови компании, за да „задълбочи интеграцията на страната в глобалната икономика“.

„Връщането на големи международни компании на украинския пазар създава нови работни места, осигурява им достъп до качествени стоки и услуги и подкрепя икономиката на Украйна“, се казва в изявлението на министерството.

Анкети