Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. След споразумение: Фермери и шофьори на камиони в Румъния слагат край на протестите

Парите

След споразумение: Фермери и шофьори на камиони в Румъния слагат край на протестите

След споразумение: Фермери и шофьори на камиони в Румъния слагат край на протестите - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

Правителството на Румъния обяви подписването на споразумение с представители на земеделските производители и превозвачите, което ще сложи край на протестите, провеждани в цялата страна през последните седмици, главно на митническите пунктове, използвани от камионите със зърно от Украйна, и около големите градове, съобщи „Румъния Инсайдър“.

Споразумението предвижда сформирането на междуправителствена комисия, която ще решава за всеки отделен случай, в който исканията на протестиращите остават без отговор.

„Решението на министър-председателя Марсел Чолаку относно създаването на този междуведомствен комитет ще бъде публикувано на 5 февруари, в Официален вестник“, се казва в изявлението на правителството.

Правителството вече прие няколко мерки в областта на акциза върху дизеловото гориво (върнат на земеделските стопани в много голяма част), което доведе до намаляване на общата цена с 25%), застраховката „Гражданска отговорност“ за големите превозни средства (намалена близо до така наречената „референтна“ стойност) и субсидиите, изплащани на животновъдите.

Анкети