Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Технологии
  3. Ниската раждаемост в Япония: Властите в Токио създават онлайн приложение за запознанства

Технологии

Ниската раждаемост в Япония: Властите в Токио създават онлайн приложение за запознанства

Ниската раждаемост в Япония: Властите в Токио създават онлайн приложение за запознанства - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

Наречена „Tokyo Futari Story“ е новата инициатива на местните власти в Токио, предават световните агенции. Според обявената инициатива, тя е част от усилията да се създадат повече двойки (футари) в страна, в която да си сам (хитори) се превръща в опасна тенденция.  

В момента вече функционира сайт, чрез който влюбените двойки могат да получат различни съвети и обща информация за поддържането на връзка си. Съвсем скоро обаче ще заработи и специално приложение за запознанства, което е в процес на разработка. От кметството на японската столица се надяват апликацията да бъде достъпна чрез телефон или уеб до края на тази година.

Подробностите все още не са уточнени. Но медиите в Япония публикуваха информация, според която приложението ще изисква специфични лични данни, като например номер на шофьорска книжка, данъчни записи за доказване на доходи и подписан формуляр, гарантиращ готовността на потребителя за брак.

Икономическа нестабилност и бърнаут: Раждаемостта в Япония достигна критично ниски нива

Според последните данни на здравното министерство в страната раждаемостта там е спаднала до рекордно ниско ниво. Миналата година е имало 474 717 брака, спад от 504 930 през 2022 г., докато ражданията са общо 727 277, спад от 770 759.