Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Технологии
  3. Японският сайт за споделяне на видео Niconico е засегнат от кибератака

Технологии

Японският сайт за споделяне на видео Niconico е засегнат от кибератака

Японският сайт за споделяне на видео Niconico е засегнат от кибератака - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

Популярният японски уебсайт за видеосподеляне Niconico преустанови услугите си, защото е бил подложен на „широкомащабна кибератака“, съобщи неговият оператор.

„Понастоящем Niconico е подложен на мащабна кибератака и ние спираме услугите си, за да намалим до минимум нейното въздействие“, заяви операторът Dwango в изявление, предаде АФП.

„Спешно разследваме и предприемаме контрамерки, но няма да можем да възстановим услугата, докато не се уверим в нейната безопасност, след като напълно изключим въздействието на кибератаката“, каза той и добави, че не очаква да може да възстанови услугата този уикенд.

Niconico е една от най-големите услуги за споделяне на видеоклипове в Япония, в която потребителите споделят различни видеоклипове, вариращи от музика до спорт и различни хобита, като е налично и предаване на живо на програми, включително пресконференции на държавни служители.

Освен Niconico, официалният уебсайт на компанията майка Kadokawa и нейният сайт за електронна търговия „ebten“ също бяха засегнати от възможен „неоторизиран достъп отвън“, съобщи издателят.

„Поднасяме дълбоките си извинения за причиняването на тревоги и неприятности във връзка с явлението, че няколко уебсайта на групата Kadokawa са недостъпни от преди разсъмване в събота“, заяви базираният в Токио издател Kadokawa.