Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Банки
  3. Българката Цветелина Ненова спечели приза за млад икономист на ЕЦБ в Европа

Банки

Българката Цветелина Ненова спечели приза за млад икономист на ЕЦБ в Европа

Българката Цветелина Ненова спечели приза за млад икономист на ЕЦБ в Европа - Tribune.bg
Снимка:
© ЕЦБ

Българката Цветелина Ненова бе отличена с приза за млад икономист на годишния форум на Европейската централна банка в Синтра, Португалия, съобщи институцията. Цветелина Ненова е докторант по икономика в London Business School. Освен голямото признание българката спечели и награда на стойност 10 000 евро.

„Много приятна новина за икономистите сред нас и не само - българката Цветелина Ненова (London Business School) e спечелила годишната награда на ЕЦБ за млад икономист в Европа на най-реномирания форум на Банката в Синтра днес (ECB Young Economist Prize).

Работата на Цветелина анализира прецизно и в детайл как спецификите на някои активи, които се разглеждат като най-сигурни от финансовите пазари (американски и немски държавни облигации), влияят на паричната политика в глобалната икономика чрез различни външни ефекти (spillovers). Повече информация в линка по-долу.

Преди време, Цветелина също така спечели годишния конкурс на БНБ за млади икономисти през 2011.

По света има много изключително успешни и талантливи български експерти в много сфери, включително икономисти. Първа и важна стъпка за прогрес на България би било да слушаме техните идеи, виждания и открития повече и по-често. Мисля си, че има какво да се научи от много от тях.“, написа във фейсбук икономистът и бивш вицепремиер Атанас Пеканов.