Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Борисов: Асен Василев да не отваря Кутията на Пандора, и да не води държавата към задлъжняване

Парите

Борисов: Асен Василев да не отваря Кутията на Пандора, и да не води държавата към задлъжняване

Борисов: Асен Василев да не отваря Кутията на Пандора, и да не води държавата към задлъжняване - Tribune.bg
Снимка:
© кадър

„Управляваме с либерални партии - да, но основният ни принцип е колкото се изкарва, толкова да се харчи. Това гарантира устойчивост и е честно да не задължаваме младите хора да ни плащат дълговете. Защото 3% дефицит означава нещо лошо. Това е задлъжнялост - взимането на нов дълг е лошо нещо. Липсата на мерки за намаляване на дефицита, е лошо нещо!“, това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

МФ емитира нов дълг от външните пазари в размер на 2,3 млрд. евро

„5% лихва на 2.3 милиарда евро нов дълг - това са близо 250 милиона лева лихва годишно! Това не е добре! И искам да кажа на всички, че призовавам Асен Василев да не отваря торбата - Кутията на Пандора, и да не води държавата към задлъжняване! Къде са мерките да излезем от 3%-ия дефицит и да се върнем към нулев дефицит? Или поне да е на излишък?“, попита Борисов.

„Всички искат да се правят на добри, само че дълговете се трупат, и лихвите са вече милиарди на година. Кой ще ги плаща тези лихви? Не виждам мерки, които да гарантират връщането на тези дългове. Напротив, виждам мерки, които са комични - мерки за доносите, за гъбите, и прочие. По времето на комунизма дефицитът със закон беше регулиран да бъде нула. Екзотиката няма да я приемем, интересно защо след изборите се дават мерки, които драстично да увеличат данъците на жилищата в България“, посочи още лидерът на ГЕРБ.

„Логично беше хората преди изборите да знаят какво става, сега ще се вдигат данъците с по 40-50% на жилищата на хората. В програмата на ГЕРБ е записано никакво вдигане на данъците.

С партньорите ни в това управление трябва да знаем какви линии не трябва да се преминават, защото ще си загубим физиономията, хората в център дясното ще настояват да сме тези, за които те са гласували“, допълни още Борисов.

„Преди година ПП-ДБ говореха за 8 милиарда, че са били откраднати от ГЕРБ, а те самите теглят по 5 милиарда заеми“, каза и председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

„В Бюджета за догодина трябва поименно да бъдат посочени инфраструктурните проекти, които трябва да бъдат заложени и изпълнени“, настоя Борисов.

Анкети