Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Кирил Вътев: Зърнопроизводителите ще доказват финансовото състояние чрез справка, а не с данъчна декларация

Парите

Кирил Вътев: Зърнопроизводителите ще доказват финансовото състояние чрез справка, а не с данъчна декларация

Кирил Вътев: Зърнопроизводителите ще доказват финансовото състояние чрез справка, а не с данъчна декларация - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

„При зърнопроизводителите финансовото състояние няма да се доказва с данъчни декларации. Подготвен е опростен механизъм - чрез справка“, заяви министърът на земеделието и храните Кирил Вътев по време на заседанието на Комисията по земеделието, храните и горите в Народното събрание.

Вътев коментира, че са подготвили изменения в 7 закона, сред които в Закона за собствеността, както и в закона за виното и спиртните напитки. Вторият е качен за обществено обсъждане до 15 февруари. Изменения са предложени и в Закона за арендата.

Денков обяви, че е изготвен нов план за земеделците и ги очаква на среща в сряда

„Искаме да направим Закон за кооперативите. Този законопроект в момента се работи от най-добрия експерт в Европа, австриец. Очакваме до края на февруари да предложи изменение в закона за кооперациите, вместо да пратим нов закон за кооперативите“, обяви той.

„Моят водещ мотив да дойда тук са част от тези законопроекти, по които ние работим от юни месец. Браншът наистина е усетил нуждата от това законодателство и сме убедени, че то е много важно. Ще разчитаме на подкрепа както от народните представители, така и на браншовите организации. Не мога да приема, че под натиск прибързано се взимат решения“, каза Вътев.

Той обяви, че се работи по закон за аграрната камара, както и закон за браншовите организации.

„Създадена е работна група. Първите текстове трябва да са готови до края на март“, обяви той и добави, че е разработен и детайлен закон за собствеността.

Анкети