Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Имоти
  3. Четвърти пореден месец на спад: Цените на новите жилища в Китай се понижават

Имоти

Четвърти пореден месец на спад: Цените на новите жилища в Китай се понижават

Четвърти пореден месец на спад: Цените на новите жилища в Китай се понижават - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Цените на новите жилища в Китай се понижиха за четвърти пореден месец през октомври, като десетки китайски градове са засегнати от тази тенденция, която за купувачите звучи примамливо, но предполага по-широко влошаване на сектора, застрашавайки цялостното икономическо възстановяване на страната, предаде Ройтерс.

Според изчисления на агенцията, базирани на данни на Националното статистическо бюро (NBS) на Китай, цените на новите жилища през миналия месец са спаднали с 0,3 на сто на месечна база, след като поевтиняха с 0,2 на сто през септември.

Китайската статистика съобщи, че в 56 от 70 големи и средни града в страната е отчетен спад на цените на новите жилища през октомври на месечна база, допълва Синхуа. През септември броят им е бил 54.

В 67 града са регистрирани намаления на цените съществуващи жилища, докато през септември са били 65.

В четирите най-големи града Пекин, Шанхай, Гуанджоу и Шънчжън цените на новите жилища, макар и непроменени през септември, се понижиха миналия месец, а тези на препродадените жилища спаднаха също.

На годишна основа през октомври китайските цени на новите жилища са били надолу с 0,1 на сто, след като спадаха също с толкова през предходните три месеца.

Броят на градовете, в които цените на новите жилища са се понижили, е нараснал от 45 през септември до 47 през октомври, а броят на градовете с по-ниски цени на жилищата втора употреба се запазва на ниво от 67.

Анкети