Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Националният протест на земеделците продължава, но без блокади в София

Парите

Националният протест на земеделците продължава, но без блокади в София

Националният протест на земеделците продължава, но без блокади в София - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Земеделските производители продължават протестите си и днес - събират се с техниката си в 10 ч. в близост до София - в района на село Долни Богров. Това съобщи Георги Стоянов, председател на Българския фермерски съюз, който е част от европейската организация „КОПА – КОДЖЕКА“. Представители на всички 26 браншови сдружения от Инициативния комитет на протестите ще изразят своята позиция без да нарушават обществения ред и да затрудняват свободното придвижване на гражданите в столицата. Но ще чакат разрешение за влизане в Софиям за да може протестът да продължи и пред Министерски съвет. До това решение се стигна след среща в Министерството на вътрешните работи, на която беше постигнато съгласие за това.

БГНЕС© БГНЕС БГНЕС

Влизане на селскостопанските производители с тежка техника в центъра на София ще бъде отложено за ранния следобед, тъй като днес в столицата е планиран и протест на миньори и енергетици. По този начин земеделците дават срок до около 15:00 часа за удовлетворяване на исканията им.

БГНЕС© БГНЕС БГНЕС

От Инициативният комитет за провеждането на безсрочни ефективни протестни действия за спасяване на българското земеделие настояват вниманието да не се фокусира изцяло към зърнопроизводителите, тъй като в протестните действия се включва целият бранш, включително животновъди, пчелари, производители на плодове и зеленчуци.

Анкети